Het proces van roomijs?

De koeien en hun melk en room
De koeien van Hoeve de ploeg krijgen onderdak in een ruime, lichte serrestal. Ze krijgen daar vers gedroogde grasklaver te eten, gedroogd in de droogschuur, zo worden de rijkelijke mineralen en vitaminen bewaard. De melk en room bevatten dan ook hoge voedingswaarde, is zuiver en onbehandeld zodat al de natuurlijke smaken bewaard blijven.De melk gaat meteen de koeltank in voor opslag.

Pasteurisatie 
Ik kies ervoor om rauwe melk en verse room zelf te pasteuriseren, wat zelden voorkomt. Zo kies ik zelf om het minimum aan pasteurisatie toe te passen, zodat alle smaak en goede voedingsstoffen behouden blijven. Waardoor ook al de “happy-mama’s-to-be” volop mee kunnen genieten.

Bereiding
Ik werk met een ambachtelijke warme bereiding  « à la nappe » en de vanillestokken vanop Madagascar. Ook geef ik de voorkeur aan lokale producten zoals aardbeien van Biobees zelfpluk tuinbouwbedrijf, koffie van de Koffieliefhebber, speculaas uit Grazen van Vanvuchelen, ....
Ze geven aan het roomijs van Tivoli Boutique net dat smaakje meer. Dit zorgt voor een overheerlijk parfum. Vergelijk het met blends van koffie of whisky.
 

Rijping
De composities moeten een etmaal rusten. Hierdoor krijgt het roomijs zijn rijke aroma en fluweelzachte structuur.

Verwerking
Het roomijs wordt afgedraaid aan hoge snelheid en verwerkt tot ijstaarte, frisco's en potjes. een ambachtelijke werkwijze met behulp van moderne technieken.

Tivoli Boutique
Sofie Wouters
Mechelsesteenweg 43
3071 Erps-Kwerps

Socials

Blijf je graag op de hoogte?